ویروس جدید «نیپا» جنوب هند را در حالت آماده‌باش قرار داد آنتی بیوتیک در ایران ۱۰ درصد بیشتر از استاندارد جهانی تجویز می‌شود خراسان رضوی پیشرو در شناسایی و اهدای عضو در کشور | اهداکنندگان مرگ مغزی به ۳۲۴ بیمار نیازمند به عضو، زندگی دوباره بخشیدند تقریبا تمام افراد بالای ۶۵ سال مبتلا به آب مروارید می‌شوند آزمون تعیین رشته مجدد، برای کدام دانش‌آموزان برگزار می‌شود؟ کاهش نسبی دمای هوای برخی مناطق کشور از اواسط هفته آینده (۲ مرداد ۱۴۰۳) متن دقیق آیین‌نامه اجرایی متناسب سازی حقوق بازنشستگان چیست؟ | واریز مبلغ ماهانه یک میلیون تومان به حساب بازنشستگان کشوری و لشکری و صندوق فولاد انتقال زائران اربعین از شلمچه با ناوگان ایرانی امکان پذیر شد هوای کشور گرم‌تر می‌شود (یکم مرداد ۱۴۰۳) افزایش ۱.۳ درجه‌ای میانگین دمای هوای ایران در تیرماه تعطیلی و کاهش ساعت کاری ادارات و بانک‌های قم از دوم مرداد ۱۴۰۳ + جزئیات دستمزد عجیب سوادآموزی هر بیسواد در کشور خراسان‌رضوی پیشگام در واکسیناسیون دام نمرات امتحان نهایی چه زمانی اعلام می‌شود؟ بی‌اختیاری ادرار، یکی از علائم اصلی اختلال در کف لگن است بهره‌مندی ۵ هزار دانش‌آموز مشهدی از خدمات بهزیستی پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان‌رضوی (دوشنبه یکم مرداد ۱۴۰۳) | تداوم وزش باد در استان تا پایان هفته برای اولین بار در خراسان‌رضوی؛ افتتاح مرکز نگهداری شبانه‌روزی موقت اوتیسم تجویز آنتی‌بیوتیک در ایران ۱۰ درصد بیشتر از میانگین جهانی قاچاق معکوس دخانیات به دلیل قیمت پایین در ایران توصیه‌هایی در خصوص خشکی چشم | زائران اربعین مبتلا به خشکی چشم، اشک مصنوعی همراه داشته باشند کشف و ضبط ۱۳۰ قبضه سلاح جنگی غیر مجاز در شادگان خوزستان
سرخط خبرها

بیماران دیابتی سلامت عروق را جدی بگیرند | زخم پای دیابتی، شایع‌ترین عارضه عروقی

  • کد خبر: ۱۹۴۵۰۸
  • ۲۳ آبان ۱۴۰۲ - ۱۴:۲۸
بیماران دیابتی سلامت عروق را جدی بگیرند | زخم پای دیابتی، شایع‌ترین عارضه عروقی
یک فوق تخصص جراحی عروق معتقد است رسیدگی دائم به عروق و پایش مکرر قند خون افراد دیابتی، کمک موثری در جلوگیری از تشدید بیماری‌های قلبی و عروقی محسوب می‌شود.

دکتر محمدمهدی کامیار در گفت‌وگو با خبرنگار شهرآرانیوز با اشاره به رابطه بیماری دیابت و مشکلات عروقی عنوان کرد: افراد دیابتی به علت اختلال در سوخت و ساز بدن، روند بیماری‌زایی بیشتری نسبت به سایر افراد دارند و یکی از مهم‌ترین بیماری‌هایی که این افراد درگیر آن می‌شوند، آترواسکلروزیس یا تصلب شرایین است.

وی ادامه داد: هنگامی که رسوب چربی در جداره رگ‌ها آغاز می‌شود، تنگی عروق آغاز می‌شود تا سرانجام به انسداد رگ‌ها بینجامد. دیابت در این بین، نقش تشدیدکننده این گرفتگی رگ را برعهده دارد.

دکتر کامیار خاطرنشان کرد: آترواسکلروزیس پاها، رگ‌های خون رسان به قلب، کلیه و چشم‌ها را تحت تاثیر قرار می‌دهد. در مورد پا، گرفتگی عروق می‌تواند سبب زخم پا شده و تا سیاه شدن آن پیش رود که در این حالت بیمار اصطلاحاً دچار «گانگرن» یا اختلالات پای دیابتی می‌شود.

بیماران دیابتی سلامت عروق را جدی بگیرند | زخم پای دیابتی شایع‌ترین عارضه عروقی

فوق تخصص جراحی عروق تاکید کرد: مهم‌ترین مسئله برای هر فرد دیابتی، کنترل دائم قند خون است. از موارد تشدید گرفتگی رگ می‌توان به استعمال سیگار، رژیم‌های غذایی پرچرب و استفاده زیاد از نمک و سابقه فشار خون اشاره کرد که این‌ها قطعاً برای بیمار دیابتی مشکلات بزرگی به وجود می‌آورد.

کامیار اذعان کرد: برای رفع مشکل گرفتگی عروق در درازمدت، ورزش همراه با رژیم غذایی سبزیجات و میوه موثر است. در کوتاه مدت، فرد دیابتی ضمن کنترل قند خون، باید تحت نظر پزشک غدد باشد تا از پیشروی دیابت به سایر نقاط بدن و اندام‌های مستعد آسیب از دیابت جلوگیری به عمل آید.

این جراح و فوق‌تخصص عروق در پایان تصریح کرد: اگر بیمار دیابتی نتواند درگیری‌های عروقی خود را درمان یا از بروز بیشتر جلوگیری کند، قطع پا کمترین عارضه و مرگ و میر براساس گرفتگی قلب و عروق، بالاترین حد آسیب عروقی ناشی از دیابت است که در انتظارش خواهد بود؛ بنابراین رعایت قند خون، ورزش و تغذیه سالم و معاینات کامل و دوره ای برای تمامی مبتلایان به دیابت لازم است.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->